Hvor lang tid tar det å kjøre en 10k?

Hvis du kjører et kommende 10K-løp (6.2 miles), er det mulig å estimere sluttidspunktet ditt ved å bruke en tidligere løpstid, og se på et raddidsforutsigelseskart eller koble det til en rase tidsprognoser. Hvis du aldri har kjørt et løp før, kan du teste deg selv ved å kjøre en mil i det raskeste tempoet du kan komfortabelt gå. Deretter kan du bruke enten løpetid eller din miltesttid i en rase tidsprognose.

Mer om løpstider

Det er viktig å vite at tidsforutsigelsen bare er en estimering av hva du muligens kan kjøre hvis du fullfører riktig trening for ditt 10K-løp og kjører til potensialet ditt. Det betyr ikke at du automatisk vil kjøre den tiden på grunn av treningsnivået ditt. I tillegg vil kursopphøyden, værforholdene, din tidligere racingopplevelse, og hvordan du føler deg den dagen, også bidra til sluttidspunktet ditt. De fleste løpere finner at jo mer de løper, deres gevinster i selvtillit, fitness og forbedringer i rase-strategien fører til raskere løpstider.

Noen nybegynnere som aldri har kjørt før de er bekymret for at de blir den siste personen som skal avslutte . (Det er nesten ikke alltid tilfelle.) Hvis du lurer på hvor du kan plassere (topp 25%, bakpakken, etc.) i 10K som du kjører, se online på resultatene fra fjorårets løp. Antall løpere og rekkevidden av sluttider vil nok være like i år.

Hvis du er veldig opptatt av å være alene i ryggen av pakken, se etter et løp som er walker-vennlig og en uten tidsbegrensning.

Kjører en raskere 10K

Hvis du har kjørt et 10K-løp før, og du håper å forbedre tiden din, er det mange ting du kan gjøre for å prøve å bli raskere. For det første er det viktig å følge en treningsplan som inneholder hastighetsarbeid, for å forbedre tiden din.

Hastighetsøkter som kilometerrepetisjoner, tempo-løp eller høydeintervaller kan hjelpe deg med å barbere sekunder eller minutter fra tiden din.

Du kan også gjøre endringer i din racingstrategi som kan hjelpe deg med å forbedre din 10K-tid. Sjekk ut disse strategiene for å kjøre raskere løp og tips om hvordan du skal fullføre løpene raskere og sterkere .